A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar Bálint a Die Zeitnek: Magyarország az oroszok trójai falova az EU-ban


Az SZDSZ alapító tagja szerint Magyarország Orbán Viktor kormányzása alatt „maffiaállammá” vált.


Magyar Bálint a Die Zeitnak adott interjúban kifejtette a Magyarország és Oroszország közti párhuzamokat, ebben elmondta, hogy az ország Orbán Viktor kormányzása alatt „maffiaállammá” vált, és „nagyon hasonlít Oroszországra”. Az SZDSZ alapítója tagja szerint a magyar kormány úgy működik, mint egy „központosított és hierarchikus bűnszervezet”.

Magyar szerint

Magyarország az oroszok trójai falova az EU-ban”.

Magyar a Bizottság bejelentése kapcsán, miszerint az EU a jogállamiság megsértése miatt megvonhatja a támogatást Magyarországtól, elmondta, hogy az EU Magyarország megbüntetésekor azt feltételezi, hogy az országban demokrácia van, és a kormányt demokratikus mechanizmusok segítségével fogják eltávolítani, mert az emberek rájönnek, hogy a kormányuk korrupt. De

ez a tétova, merkeli politika csak megerősítette a magyar autokráciát”.

A politikus úgy véli, hogy az EU-nak a politikai elit előtt kellene elzárnia a pénzcsapot. Elmondása szerint a legegyszerűbb intézkedés az lenne, ha az uniós támogatásokból nem adnának többé az olyan tagállamoknak, amelyek nem vesznek részt az Európai Ügyészségben. Az EU most csapdába esett, mert még ha meg is vonja a támogatást Magyarországtól, az EU-n belül számos döntést továbbra is egyhangúlag kell meghozni – mondta.

Orbán Viktor azonban Magyar Bálint szerint nem független politikus: a Putyinnal kötött üzleti kapcsolatai miatt függ Oroszországtól, tehát ez „egy egyenlőtlen” kapcsolat. Magyar ezt a kapcsolatot a maffia világában uralkodó kapcsolatokhoz hasonlította:

Orbán nem tud csak úgy elmenni – vagy engedélyt kap a távozásra, vagy kizárják”.

A korábbi SZDSZ-es Magyar azt is megemlítette: hogy az elmúlt tizenkét évben Orbán semmit nem tett azért, hogy Magyarország megszabaduljon az orosz energiától való függőségétől. Ezzel szemben az Orbán-kormány még a szélerőművek építését is megtiltotta, a napenergiára pedig súlyos adót vetett ki. A magyar állami médiában és az Orbán körüli emberek tulajdonában lévő médiában pedig szabad kezet kapott az orosz állami propaganda. Magyar végül elmondta, hogy az Osztrák-Magyar Monarchiában három olyan terület volt, amelyet közösen irányítottak: a külpolitika, a hadügy és a pénzügy. Minden másban az osztrákok és a magyarok autonómiával rendelkeztek. Magyar szerint pontosan erre van most szükség az EU-ban is: több koordinációra ezekben az ügyekben, hogy globálisan egységes egységként tekintsenek rá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések