A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magatartási probléma: úgy felrúgott egy széket a magyar órán, hogy az összetörte a mosdókagylót


Garázdaság miatt indult büntetőeljárás az ellen a fiatal fiú ellen, aki a magyarórát zavarta rendszeres bekiabálásaival, és amikor a tanár kiküldte a tanteremből, dühében megrongálta a mosdókagylót.


A 15 éves fiúval és osztálytársaival rendszeresek a magatartási problémák a magyarórákon, ezért a pedagógus rendszerint segítséget kér az iskola vezetésétől, hogy az órákat megtarthassa. Így történt ez tavaly ősszel is, amikor a 6. osztályban órát tartott, bent volt az igazgatóhelyettes is.

A hangzavar és a bekiabálások miatt azonban ismét nem lehetett órát tartani, ezért még egy felnőtt bejött a tanterembe, de a hangoskodás még ekkor sem szűnt meg, így a magyartanár felszólított két diákot, hogy hagyják el a tantermet. A gyanúsított csak többszöri felszólításra tett eleget a kérésnek, majd kifelé menet dühében belerúgott egy székbe, amely a mosdókagylónak csapódott, eltörve azt.

Az ügyészség a fiatalkorú elkövetővel szemben az eljárást egy évre felfüggesztette, azzal, hogy ezen idő alatt pártfogóhoz kell járnia. Külön magatartási szabályként előírta, hogy folytassa iskolai tanulmányait, tartsa be az iskola házirendjét, és ne kövessen el újabb bűncselekményt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések