A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Labdarúgó NB III: győzött a kis Loki, ikszelt a DEAC és a Szoboszló


A labdarúgó NB III keleti csoportjában szereplő három hajdúsági együttes veretlenül zárta a vasárnapi fordulót - írja a Dehir.

Az élcsoportban szereplő DEAC és Hajdúszoboszló ikszelt a békéscsabai, illetve a kisvárdai  tartalékcsapat ellen, míg a kis Loki értékes három pontot haza Borsodból, s ezzel felzárkózott a középmezőnybe.

A DVSC második csapata a putnoki  Várady Béla Sportközpontban lépett pályára. A mérkőzés előtt a pályára lezúduló hatalmas eső nem könnyítette meg a csapatok dolgát, igen nehéz talajon játszottak. A debreceniek Soltész Dominik átlövésgóljával hamar vezetéshez jutottak, s ezt követően számos helyzetet kidolgoztak, de egyik ziccert sem tudták újabb gólra váltani. A szünet előtt egyenlítettek a hazaiak, ám a második félidőt is úgy kezdte a kis Loki, mint az elsőt: a 48. percben Sármány Kristóf révén ismét nálunk volt az előny, amit a meccs végéig megtartott a DVSC II. 

A DEAC labdarúgói az előző fordulóban értékes pontot szereztek az éllovas Kazincbarcika otthonában. A remi értékét növeli, hogy Bidzilya Anton és Orosz Marcell kiállítása miatt bő egy félidőn keresztül kettős emberhátrányban játszott a DEAC. A két piros lapos focista nem lehetett ott a csabaiak elleni vasárnapi csapatban, ám hiányuk ellenére jól kezdett a Debreceni Egyetem gárdája, s egy órányi játék után kétgólos előnye volt Sándor Tamás edző csapatának. Úgy tűnt, sikerül visszavágni az őszi 1-2 miatt, ám a záró fél órában a viharsarkiak egyenlítettek, így döntetlennel zárult az összecsapás.

Az Aqua-General Hajdúszoboszló teljesítményét Csillag László edző így értékelte a klub Fb-honlapján:
- Még ilyen összetételű csapatban a bajnokság során nem léptünk pályára, azonban a srácok nagyon jól dolgoztak a mai napon. Megvoltak a lehetőségeink, közel álltunk a győzelemhez, de a kapu előtt mindig rossz döntést hoztunk, ettől függetlenül rászolgáltunk az egy pontra. Gratulálok a csapatnak!

NB III Keleti csoport 32. forduló:

DEAC - Békéscsaba II 2-2 (1-0)
DEAC: Tóth D. – Virág, Ujvárosi  – Lakatos, Soltész, Spitzmüller, Rauf, ifj. Sándor (Sárosi, 73.), Csányi (Trencsényi, 73.) – Szabó L. (Jankelic, 85.), Tochukwu (Sidibe, 65.) - Vezetőedző: Sándor Tamás
Gólok: Újvárosi (25.), ifj. Sándor (57. - büntetőből), illetve Szabó Cs. (59.) és Bónus (82.)

Kisvárda II - Aqua General Hajdúszoboszló 0-0
HSE: Mészáros - Éles, Fenyőfalvi, Csiki - Sütő, Szathmári, Kis, Lénárt (Baranyi, 87.), Szabó L. (Somogyi, 87.) - Drobina (Lukács, 58.), Máté (Fehér, 92.)  - Vezetőedző: Csillag László

Putnok - DVSC II 1-2 (1-1)
DVSC II: Szabó S. – Baranyai (Kalafat, 62.), Kovács R., Kovács G., Tordai – Sipos (Fábián, 80.), Farkas, Balla – Soltész, Rácz (Batai, 70.), Sármány - Vezetőedző: Szűcs János
Gólok: Buda (32.), illetve Soltész (5.), Sármány (48.)


A tabella:
1. Kazincbarcika          87
2. DEAC                        72
3. BKV Előre                 67
4. Hajdúszoboszló     59
5. Tiszaújváros            57
6. Sényő                       54
7. Kisvárda II               53
8. Békéscsaba II         47
9. Újpest II                 47
10. Putnok                     46
11. Füzesgyarmat      45
12. DVSC II                 38
13. Tiszafüred             37
14. Eger                        36
15. DVTK II                  36
16. Jászberény           35
17. Salgótarján           22
18. Tállya                     18
19. Hidasnémeti         18
20. Törökszentmiklós 17

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések