A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kíváncsi volt, el tudja-e lopni a drága konyakot


Elképesztő trükkel próbálkoztak egy nyíregyházi áruházban.

A bolti lopásoknak nagyon sok változatát ismerik a nyomozóhatóságok, de mindig vannak új és még újabb módszerek, ahogyan azt az alábbi eset is mutatja. Ezen ügy gyanúsítottja ásványvizes flakonba töltötte át az egyik legdrágább konyakot egy áruházban, de a biztonsági őrök leleplezték.

A táskájában tartotta 

Egy húszas éveiben járó, jól szituált férfi az idén január végén egyik nap dél­előtt megjelent egy nagy nyíregyházi áruházban, hogy szeszes italt lopjon. A polcról levett egy dísz- dobozba csomagolt márkás konyakot, aminek az értéke 17 ezer forint. Az italt bevitte a próbafülkébe, ahol eltávolította róla a védelmi eszközt, majd a kupakot lecsavarva az italt áttöltötte egy ásványvizes flakonba. Ezután az üres üveget visszarakta a dobozába, majd visszatette oda, ahonnan elvette. Ezt követően a pénztárakhoz indult, néhány apróságot kifizetett, a flakonba töltött konyakot pedig a táskájában tartotta. 

A férfi úgy bukott le, hogy a biztonsági őrök kamerán keresztül már akkor figyelni kezdték a gyanús viselkedését, amikor a díszdobozt leemelte a polcról. Így aztán nem is hagyták, hogy kimenjen az áruházból, visszatartották a rendőrség kiérkezéséig.

Kíváncsi volt, el tudja-e lopni 

– A férfi nem tagadta a lopást, sőt azonnal ki is fizette a konyak árát. Magyarázatként csupán annyit mondott, hogy szerette volna kipróbálni, sikerül-e ilyen módon ellopni az italt. 

– Figyelemmel a beismerő vallomására és arra, hogy a kár megtérült, az ügyészség úgy döntött, hogy nem szükséges vádat emelni a férfival szemben, helyette elegendő, ha egy évre felfüggesztik az ­eljárást. Ha az egy esztendő eredményesen eltelik, az ügyészség megszünteti az eljárást – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószó­vivő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések