A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két pénisszel született egy brazil kisfiú, a nagyobbat vágták le az orvosok


Ez a rendellenesség nagyon ritka, eddig mindössze tízszer jegyezték fel a történelem során.

Egy ritka rendellenesség miatt két pénisszel született egy kisfiú Sao Paulóban - írja a Daily Mail.

A cikk szerint a városi egyetem sebészei eredetileg a kétéves gyerek kisebb péniszét akarták eltávolítani, végül azonban a nagyobb hímtagot operálták le. A baba anyja ugyanis jelezte az orvosoknak, hogy

a fia nem tud a nagyobb péniszén keresztül vizelni, a későbbi vizsgálatok pedig kiderítették, hogy ebben túl szűk a húgycső ahhoz, a hogy a vizelet áthaladhasson rajta.

A kicsinek ezért a nagyobbik péniszét távolították el.

Az esetet a Journal of Pediatric Urology folyóiratban részletezték, de a beszámolóból az nem derült ki, hogy miért csak két év után végezték el a fiún az operációt. A gyerek személyazonosságát sem hozták nyilvánosságra, és az sem derült ki, mennyivel volt nagyobb az egyik pénisze a másiknál.

Marcela Leal da Cruz, a Sao Pauló-i kórház urológusa elmondta, hogy a Diphallia néven ismert jelenséget eddig mindössze száz alkalommal jegyezték fel a történelem során, az első esetet 1609-ben. A szakértők becslése szerint

a rendellenesség öt-hatmillió kisfiú közül egyet érinthet.

A dipalliának két típusa van: az egyik a teljes, amikor mindkét pénisz teljesen kifejlett, a másik pedig a részleges diphallia, amikor az egyik hímtag kisebb, vagy deformálódott.

Korábban szintén a DailyMail számolt be egy üzbég kisfiúról, aki hét évig két működőképes pénisszel élt, Irakban pedig tavaly három pénisszel született egy gyerek. Ez a jelenség triphalia néven ismert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések