A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jogerős ítélet a börtönőrre támadó nő ügyében


A Nyíregyházi Törvényszék helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, melyben B.T.-né vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt – mint erőszakos, többszörös visszaesőt – 3 év 4 hónap fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A vádlott jogerős fegyházbüntetését tölti a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben, mely során 2021. január 19-én a reggeli órákban konfliktusba keveredett zárkatársával, aki emiatt a zárka ajtaját ütni kezdte. Ezt észlelte a szolgálatban lévő körletfelügyelő, ezért belépett a zárkába. 

Ekkor a vádlott az általa korábban kettétört fém felmosónyéllel a kezében a körletfelügyelőre támadt és azzal több alkalommal megütötte őt.

A vádlottat magatartása folytatásában a többi fogvatartott akadályozta meg, akik a földre nyomták, majd kicsavarták a kezéből a felmosónyelet. A körletfelügyelő a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Nyíregyházi Járásbíróság elsőfokú ítéletét az ügyész tudomásul vette, de a vádlott és védője enyhébb büntetés kiszabása végett fellebbezést jelentett be vele szemben.

A törvényszék határozatával az elsőfokú bíróság ítélete jogerőre emelkedett - közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések