A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Holoda Péter, Zombori-Szalontai Ferenc, Gál Kincső és a mix gyorsváltó is döntősök


Pár napig a Debreceni Sportuszoda lesz a hazai úszóélet központja, hiszen szerdától-szombatig ott rendezik a 124. Úszó Országos Bajnokságot. A program minden nap reggel kilenctől kezdődik az előfutamokkal, délután 17.30-tól pedig a döntőket tartják meg.

A kilátogató szurkolók olyan sztárokat láthatnak rajtkőre lépni, mint Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, vagy éppen a két megyei kedvenc, Senánszky Petra és Holoda Péter.

Jó hír, hogy a szervezők a Kassai úti Campus területén ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak az úszó ob esti döntőire érkező drukkerek számára.

12:00 - A hajdúsági versenyzők közül Gál Kincső is remekelt: 400 méter női gyorson a negyedik legjobb idővel biztosította a részvételét a döntőben.

A nap utolsó délelőtti versenyszámai a mix váltóké voltak, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola mindkét számban érdekelt volt. A 4x100 méter mix vegyesváltó a 12. lett, míg a Holoda Péter, Zombori-Szalontai Ferenc, Senánszky Petra, Pintye Adrienn összetételű gyorsváltó 3:36.63-os legjobb idővel kvalifikált a délutáni fináléba.

Folytatás 17.30-tól, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

10:35 - A 100 méter férfi gyorsúszásban Holoda Péter összesítésben 51.13-al az A döntőt érő nyolcadik helyen végzett. Ebben a versenyszámban Németh Nándor (49.14) repesztett a leggyorsabban, megelőzve az olimpiai bajnok Milák Kristófot (49.73), valamint az Európa-bajnok Szabó Szebasztiánt (49.74).

A férfi 100 méter mellúszásban szép debreceni eredmény született: Zombori-Szalontai Ferenc 1:03.80-as idővel összesítésben a 8. lett, így délután az A döntőben úszhat, míg Sárosi Balázs B döntős lesz, mivel a 12. legjobb időt (1:05.72) úszta.

A 200 méter női vegyesúszás délelőtti számát Hosszú Katinka nyerte 2:15.58-al, a debreceni születésű klasszis, Kapás Boglárka a 100 méter női gyorsúszásban 12. lett, az ugyancsak a cívisvárosból származó olimpikon, Békési Eszter a női 100 méteres mellúszásban a második legjobb idővel várja a délutáni finálét.

(Via: haon.hu)



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések