A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elismerte az ukrán vezetés, hogy nagyon súlyosak a veszteségeik a keleti fronton


Olekszij Aresztovics ukrán elnöki tanácsadó pénteken beszélt arról, hogy az ország keleti részén zajló harcokban az ukrán hadsereg komoly veszteségeket szenvedett, de szerinte az oroszok veszteségei sokkal nagyobbak. 

Ugyanakkor a nyugati megfigyelők inkább azt látják, az orosz veszteségek csökkentek, amióta startégiát váltottak, és rövidebb frontszakaszokon, csak Kelet-Ukrajnában folytatják az inváziót. De a számok még így is viszonylag magasak.

Zelenszkij hivatala szerint az oroszok Donyeck keleti részén az egész frontot rakétákkal, ágyúkkal, aknavetőkkel és légierővel lövik. Igyekeznek úgy tűz alatt tartani az ukrán állásokat, hogy megakadályozzák az átcsoportosításokat.

A brit védelmi minisztérium szerint a donbaszi régióban különösen Liszicsanszk és Szeverodonyeck környékén intenzívek a harcok . Az oroszok igyekeznek eljutni Izium felől egészen Szlovjanszkig. Ugyanakkor az ukrán ellenállás miatt az oroszok területszerzések kicsik maradtak, miközben jelentős veszteségeket szenvedtek el - írta meg a Reuters.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések