A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Beismerte a rendőr a fegyveresen elkövetett rablást


A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakos vagyon elleni, hivatali és közbiztonság elleni bűncselekmény miatt folytat nyomozást az ügyben.

Elkapták a rendőrök azt a férfit, aki kétszer is lecsapott egy pécsi bankfiókra. Az ügyészség tegnap az elkövető elfogását követően elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki két rendbeli rablás, hivatali visszaélés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettének elkövetése miatt - írja a bama.hu.

A regionális nyomozó ügyészség által végzett nyomozati cselekmények eredményesek voltak, a bűnügyi akció végrehajtásban és a felderítésben a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is közreműködött.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. május 12-én, 15 óra körül a férfi bement egy pécsi bankfiókba és egy maroklőfegyverrel – vagy annak látszó tárggyal – az alkalmazottakat fenyegetve arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át. Az elkövető 5 millió 736.960 forintot szerzett meg, majd elmenekült.

Ezt követően, 2020 novemberében a férfi a rendőrségi nyilvántartási rendszerben hatáskörét túllépve, célirányosan rákeresett a fenti rablás miatt indult eljárás ügyiratára és abból iratokat töltött le azért, hogy jogtalanul információkat szerezzen a nyomozás állásáról.

A rendőr elfogását megelőzően szolgálati maroklőfegyverét és a hozzá rendszeresített 6 darab lőszert a szolgálati helyéről engedély nélkül kivitte, és azokat birtokában tartotta.

A gyanúsított beismerte a bűncselekmények elkövetését. A megalapozott gyanú szerint, 2019. novemberében is elkövetett egy bankrablást ugyanabban az intézetben, de a kihallgatásakor azt a bűncselekményt nem ismerte el.

Az ügyészség indítványozza a rendőr letartóztatásának elrendelését, a kényszerintézkedés tárgyában holnap dönt a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések