A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az USA megkezdte az ukránok kiképzését Németországban


A kiképzés nagy részét a floridai nemzeti gárda fogja lebonyolítani.

Az Egyesült Államok megkezdte az ukrán fegyveres erők kiegészítő kiképzését az Egyesült Államok németországi katonai létesítményein – jelentette be a védelmi minisztérium. A CNN idézte John Kirby-t a Pentagon sajtótitkárát, aki elmondta:

Németország egyike annak a „nagyjából három” helyszínnek, amelyeket az Egyesült Államok használ ukránok képzésére Ukrajnán kívül,

de a többit nem hozta nyilvánosságra. Azt is elmondta, hogy „a kiképzés nagy részét” a floridai nemzeti gárda fogja lebonyolítani, amely ukránokat képezett ki, mielőtt februárban, az orosz inváziót megelőzően áthelyezték őket Ukrajnából.

„A floridai nemzeti gárda tagjainak mostani, ukrán kollégáikkal való találkozása érzelmekkel teli találkozó volt, tekintettel arra az erős kötelékre, amely akkor alakult ki, amikor együtt éltek és dolgoztak, mielőtt februárban ideiglenesen elváltak útjaik” – mondta Kirby.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések