A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Atomrakéták telepítését jelentette be Oroszország


A Szarmat tíznél is több nukleáris robbanófejet képes hordozni, és több ezer kilométerre lévő célpontokat képes elérni az Egyesült Államokban vagy Európában.


Oroszország bejelentette, hogy őszig felállítja a nemrég tesztelt Szarmat interkontinentális ballisztikus rakétáit, amelyek képesek nukleáris csapást mérni az Egyesült Államokra – számol be az Euronews a Reuters híre alapján.

A cél azért is ambiciózus, mivel Moszkva csak szerdán számolt be az első tesztről, és nyugati katonai szakértők szerint többre lesz szükség, mielőtt a rakéta bevethető lesz.

A sikeres teszt komoly gondolkodnivalót ad azoknak, akik agresszívan fenyegetik országát

– jelentette be szerdán Putyin orosz elnök.



A Szarmat tíznél is több nukleáris robbanófejet képes hordozni, és több ezer kilométerre lévő célpontokat képes elérni az Egyesült Államokban vagy Európában. A rakétákat a Moszkvától mintegy 3 ezer km-re keletre fekvő szibériai Krasznojarszk régióban telepítenék. Ugyanazokon a helyeken és ugyanazokban a silókban helyeznék el őket, mint a szovjet korabeli Vojevoda rakétákat, amelyeket leváltanak, és ezzel hatalmas erőforrásokat és időt takarítanak meg.

A nukleáris tölteket szállítani képes rakéták telepítésével Moszkva szintet lépett, hiszen eddig csak verbális fenyegetéseket küldött. Finnországgal és Svédországgal szemben például többször is súlyos következményeket helyezett kilátásba, ha csatlakozni akarnának a NATO-hoz, ez esetben, mint mondták, kénytelenek lennének saját intézkedésekkel helyreállítani az egyensúlyt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések