Hirdessen itt

Álmában törte el sógora arccsontját egy férfi Jászladányban


A Jászberényi Járásbíróság április 14-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott a váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, mely nyilatkozatait a bíróság elfogadta és ítéletet hozott.


A Jászberényi Járásbíróság védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt 2 év 9 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől azt a büntetett előéletű 28 éves férfit, aki 2021. április 18-án, vasárnap délután egy óra körül bement a testvéréék jászladányi házába, ahol kiabálni és szitkozódni kezdett, majd odalépett a testvére éppen alvó élettársához, és ököllel, olyan erővel ütött az arcába, hogy a férfinak eltört az arccsontja – közölte a a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, testi sértést követ el, aki más testi épségét vagy egészségét sérti. Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség 8 napon túl gyógyul, az elkövető súlyos testi sértés bűntette miatt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ennél is szigorúbban, 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli azonban büntetni a törvény, ha a súlyos testi sértést – ahogyan az jelen esetben is történt – védekezésre képtelen – pl. alvó - személy sérelmére követik el.

Az ügyben 2021. december 10-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság április 14-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott a váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, mely nyilatkozatait a bíróság elfogadta és ítéletet hozott. Ezt az ügyészség, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések