A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Aljas módon lopták meg az idős nénit egy egri nagyáruházban


A tolvajok Budapesten napokig jól éltek a lopott 110 ezer forintból.


Táskából lopott az a két középkorú elkövető, akikkel szemben szintén az Egri Járási Ügyészség emelt vádat kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt - tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László ügyészségi sajtószóvivő.

A bűncselekmény egy egri nagyáruház üzletsorán történt tavaly decemberben. Az idős sértett itt ült le egy padra, hogy kipihenje a bevásárlás fáradalmait, miközben a kézitáskáját a maga mellé állított bevásárlókocsiba rakta. A vádlottak észrevették ezt, és elhatározták, hogy közösen meglopják a nénit.

Egyikük, egy 47 éves nő ezért leült a sértett mellé a padra, majd kedvesen beszélgetést kezdeményezett, miközben társa, egy többszörösen büntetett 37 éves férfi mögéjük lopakodva kinyitotta a kézitáskát és abból kivette azt a pénztárcát, amiben az asszony 110 ezer forint készpénze volt. Ebből azután a tolvajok Budapesten napokig jól éltek.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben egy év négy hónap végrehajtandó börtönbüntetést, míg társa esetében 60 nap elzárás büntetést szabjon ki, emellett a két tolvajt egyetemlegesen kötelezze kártérítésre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések