Hirdessen itt

A munkahelyére nem jár be, de a milliókat zsebre teszi Hadházy Ákos


Az elmúlt egy évben Hadházy Ákos mindössze két alkalommal ment be az Országházba, vagyis a baloldali politikus lényegében nem járt be a munkahelyére. Ehhez képest Hadházyt parlamenti képviselőként ez idő alatt bruttó 15 millió forint tiszteletdíj illette meg, és kapott irodát, lakást, üzemanyagkártyát és fizetett munkatársat.

Nem vesz részt az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén Hadházy Ákos – ezt maga a baloldali képviselő tudatta pénteken a széles nyilvánossággal, megróva egyúttal minden olyan megválasztott politikust, aki elmegy az egyébként valamennyi parlamentáris demokráciában kiemelkedőnek számító politikai eseményre.

Bár az állatorvosból lett politikus különlegesnek igyekszik beállítani távolmaradását a parlamenti ülésteremtől, a helyzet úgy áll, hogy abban nincs semmi rendkívüli. Az utóbbi időben ugyanis Hadházy Ákos lényegében nem járt be a munkahelyére. 

A botrányairól hírhedtté vált baloldali politikus az elmúlt egy évben mindössze két alkalommal, tavaly május közepén és szeptember végén tisztelte meg jelenlétével a törvényhozás munkáját.

Ahhoz képest, hogy Hadházy akkurátusan elkerülte a Parlament épületét, országgyűlési képviselőként egészen szép summát vehetett fel. A politikusnak az elmúlt egy esztendőben bruttó 14 740 800 forint illetmény járt, tiszteletdíja március óta bruttó 1 316 400 forint. Ezen felül Hadházyt megilleti üzemanyagkártya, kap irodát, lakást, kommunikációs eszközöket, illetve foglalkoztathat munkatársat.

Hadházy Ákos a legutóbbi alkalommal, 2018-ban is igyekezett felhasználni az Országgyűlés megalakulását némi médiafigyelem megszerzésére – akkor az alakuló üléshez képest egy hónappal később, június 4-én tette le a képviselői esküjét. Abban ugyanakkor láthatóan nem hisz, hogy parlamenti felszólalásokban hívja fel a közfigyelmet egyes fontos ügyekre vagy így képviselje választóit.

Az elmúlt négy évben Hadházy mindössze három alkalommal emelkedett szólásra a Parlamentben, ebből kétszer éppen a saját mentelmi ügyeivel összefüggésben beszélt. Botrányt ellenben volt ideje okozni: vitán felül a magyar demokrácia egyik mélypontja volt, amikor 2019-ben Hadházy Ákos trágár feliratú táblát emelt a magasba a képviselőházban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések