A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legjobb egri borok versengenek


Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa (EBHT) meghirdette a 26. Egri Borvidéki Borversenyt, mely április 21-én lesz a Hotel Villa Völgyben - írja a heol.hu.

 – Ez a borvidékünk legnagyobb és legfontosabb szakmai rendezvénye, az ezen való részvétel a borászatok számára is méltó kihívás. Valamint a fogyasztók is egyre inkább figyelemmel kísérik a borversenyeket és a vásárlási döntéseikben is meghatározóak a borokon feltüntetett eredmények – emelték ki közleményükben.

Fábián Imre, az EBHT titkára elmondta, az előző évek kiváló évjáratokkal kecsegtetnek, így bíznak abban, hogy a legjobb nedűikkel neveznek a pincészetek.

A hatályos magyar bortörvény előírásainak megfelelő, az Egri borvidéken termelt szőlőből készült, forgalombahozatali engedéllyel bíró borokat bírálják, melyekből tételenként legalább 350 liter vagy 500 palack rendelkezésére áll.

– A beérkezés után a besorolás következik, fehér borok, egri csillag, debrői hárslevelű, rozék, vörösek és sillerek, desszertborok, egri bikavér kategóriákba. A pontozás a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Hivatal által javasolt módszer szerint történik. Bronzérmes a 78–81,9 pont közötti eredmény, a 82–86,9 pontos ezüstöt, a 87–91,9 pont közti aranyérmet ér. A 92 vagy több pontos bor nagy aranyéremben részesül. A kategóriák győztesei különdíjat kapnak – részletezte a titkár. A megmérettetésre a mintákat, tételenként négy-négy palack nedűt fogadtak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések