A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Jóban Rosszban színésze alakítja Orbán Viktort


Fecske Dávid, a Jóban Rosszban színésze a kihívást látta meg a szerepben.


Antall József április 8-án lett volna 90 éves. Az ő emlékének ajánlják A miniszterelnök és a Fiú című darabot, melyben Fecske Dávid, a Jóban Rosszban színésze alakítja a fiatal Orbán Viktort, Szabó Sipos Barnabás pedig Antall Józsefet.

A darab a fiatal Orbán Viktor és a néhai Antall József egy elképzelt találkozását mutatja be: 1990 őszén, a taxisblokád idején járunk, amikor a két politikus váratlanul az Országgyűlés liftjében ragad, rögtön azután, hogy Orbán a parlamentben hazugsággal vádolja meg Antallt – írja a Blikk. A liftben csak úgy forrnak az indulatok közöttük, de a végén kézfogással válnak el egymástól.

Eszméletlenül izgatott a gondolat, hogy egy ennyire releváns személyt, annak fiatalkori önmagát játsszam el, rá akartam cáfolni azokra, akik szerint hibát követtem el Orbán bevállalásával

– nyilatkoza a lapnak Fecske Dávid, akinek több családtagja és barátja sem értette, miért vállalta el a szerepet. A színész szerint azonban az sosem jó, ha az emberek politikai reflexből ítélnek el egy művészi produktumot.

Nem hiszem, hogy rejtene bármi kockázatot egy ilyen szerepet elvállalni. Politikával nem, én művészettel foglalkozom

– valjja az Antall Józsefet alakító Szabó Sipos Barnabás is, aki számára egyáltalán nem volt kérdéses, vállalja-e a szerepet. Azt szeretné bemutatni, milyen, amikor két ember látszólag teljesen elbeszél egymás mellett, de ahogy telik az idő, egyre jobban meg akarják érteni egymást.

A darabot pénteken mutatják be, minden jegy elkelt rá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések