A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A baloldali Jakab Péter kemény kritikát kapott volt politikus társától: fel kellett volna ajánlani a lemondását


„Az ellenzék politikai értelemben este 7-ig bukott meg a szavazófülkében, míg az ellenzéki vezetők pedig este 10-ig buktak meg emberileg az eredményvárón” – szögezte le Mirkóczki Ádám.


Mirkóczki Ádámot a választási eredményt egyáltalán nem lepte meg, a mérték elsőre meglepte, de miután végiggondolta, logikusnak tartotta. Neki személyesen nagyon rossz tapasztalata van az ellenzéki összefogásról, úgy érzi, hogy helyben ő ennek az áldozata. Szerinte ha az alapokban nem sikerül megegyezni, utána nehezen lehet együttműködni.

Jó példával szerettem volna előjárni, a pártok közötti alkuknak nagyon fontos helye van. A probléma nem a célokkal volt, hanem az eszközökkel – magyarázta a városvezető.

Amikor kilépett a Jobbikból akkor nem ez a felállás volt. Azért döntött így, mert szerinte polgármesteri székben nincs helye pártpolitikának, azt akarta demonstrálni, hogy nem csak az ellenzéki szavazóknak, hanem az összes egri polgárnak a polgármestere.

A Jobbik kampánybeli szereplésére nem akart érdemi kritikát mondani, de kívülről azt látta, hogy a Jobbik nem létezett a kampányban. Az egri csapatot  szerinte becsapta a Jobbik elnöksége, de országosan ezt nem merné kijelenteni.

Az ellenzék politikai értelemben este 7-ig bukott meg a szavazófülkében, az ellenzéki vezetők pedig este 10-ig buktak meg emberileg az eredményvárón.

A siker, kudarc közös – szögezte le Eger polgármestere, hozzátéve, ha ez így fog folytatódni, akkor nem csak 2022-őt, hanem 2026-ot megnyerte a Fidesz.

Vona Gábor egy 20 százalék feletti listás eredményt kudarcnak élt meg, ezért az a minimum politikai felelősséget meglépte, hogy lemondott az elnökségről, és fel se vette a mandátumát – magyarázta Mirkóczki.

Szerinte Jakabnak minimum fel kellett volna ajánlania a lemondását. Nem ismeri a belső folyamatokat a Jobbikban, de kívülről nagyon rossz az optikája. Arra a kérdésre, hogy mit csinált volna másképp, azt mondta, hogy nem biztos, hogy egy listát választott volna.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések