A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: brutális volt az éjszaka, népirtás jelei mutatkoznak


"Nincs olyan dolog, amit a megszállók ne tekintenének elfogadható célpontnak. Minden élet ellen harcolnak, óvodák ellen, lakóházak ellen még a mentők ellen is."

Más mellett ezt mondta Zelenszkij ukrán elnök vasárnap délelőtti beszédében. Hozzátette: addig fognak harcolni, amíg fel nem szabadítják az országot. Arról beszélt, hogy brutális volt a vasárnapra virradó éjszaka, lövöldözés, bombázás lakónegyedek és a polgári infrastruktúra ellen.

Olyan városrészek ellen indítottak rakétatámadást, ahol sosem volt semmilyen katonai célpont.

Zelenszkij szerint Kijevben, Harkivban és egy sor másik ukrán városban olyan állapotok uralkodnak, amire a második világháború óta nem volt példa. 

Korábban Oroszország azt közölte, hogy ma reggel delegáció érkezett Fehéroroszországba, hogy az ukránokkal tárgyaljon, Zelenszkij azonban elutasította ezt a lehetőséget, mondván, hogy

a minszki tárgyalások „lehetségesek lettek volna akkor”, ha Oroszország nem támadja Ukrajnát fehérorosz területről. 

Hozzátette: Ukrajna továbbra is nyitott a tárgyalásokra más helyszíneken, ahol „nem mutatnak agressziót az országgal szemben”

Nyilatkozatát folytatva Zelenszkij azt mondta, hogy amit Oroszország tesz, az nem más, mint „bosszú” és szándékosan választottak olyan taktikát, hogy azzalfájdalmat okozzanak a lakosságnak. 

Zelenszkij azt mondta, hogy „Oroszország Ukrajna elleni bűnöző akcióiban népirtás jelei mutatkoznak”.

Hozzátette, hogy a világnak meg kell semmisítenie Oroszország szavazati jogát az ENSZ Biztonsági Tanácsában az ukrajnai inváziót követően.

(Guardian - Sky - Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések