A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Varga Judit: Tiszta és demokratikus választások lesznek, ha a megfigyelők nem próbálnak beavatkozni


A tárcavezető szerint nincs semmi gond azzal, hogy teljes körű EBESZ-misszió érkezik Magyarországra a választásokra.

Teljes körű választási megfigyelő missziót javasolt az Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (OSCE/ODIHR). Varga Judit igazságügyi miniszter szerint ezzel semmi gond nincs, a Facebookon azt írta, hogy az elmúlt években is jelen voltak hasonló missziók hazánkban, sőt Magyarország is előszeretettel küld megfigyelőket más országokba.

Egy dolog biztos: egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai, viszont ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben, ha missziójuk során nem próbálnak beavatkozni a magyar választásokba – tette hozzá Varga Judit.

Mint arról portálunk is beszámolt, 18 hosszú távú megfigyelő érkezik Magyarországra, akiket majd kiegészít 200 olyan megfigyelő, akik április 3-a előtt érkeznek röviddel és a választások után néhány nappal távoznak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések