A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajna találkozót kért az oroszoktól


Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az „átláthatóság” miatt találkozóra hívta az orosz vezetést. Szeretné, ha ez két napon belül meg is történne. 

Minderre szerinte az EBESZ szervezete és az annak keretében az európai országok által 1990-ben aláírt bécsi dokumentum szolgálhat alapul. Ez előírja a katonai transzparenciát. Így megkérdezhetnék az oroszoktól, hogy mégis miért pakolták tele az ország határát katonákkal és fegyverekkel. A hírről beszámoló BBC oldalán erről egy térkép is található.

A hétvégén több ország is Ukrajna elhagyására szólította fel az állampolgárait és már a magyar külügy is arra figyelmeztet, hogy nem biztos, hogy tudják garantálni az oda utazók épségét.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bár megköszönte az Egyesült Államok segítségét, amely az emúlt napokban érkezett az országba elsősorban fegyverek formájában, ugyanakkor pánikkeltésnek nevezte azokat a megszólalásokat, amelyek inváziót vizionálnak. Ő ugyanis azt mondja, nem látott még bizonyítékot arra, hogy Oroszország valóban országa megszállására készülne. A legfontosabb, hogy fenntartsák a diplomáciai megoldás lehetőségét - mondta Zelenszkij.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések