A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó: nem szállítunk fegyvereket, nem küldünk katonákat Ukrajnába


Ahogy arról beszámoltunk, az Európai Unió lezárja a légterét az orosz repülőgépek előtt, valamint korlátozásokat vezetnek be Oroszország központi bankjával szemben, az unió aktiválja az európai békekeretet, ami azt jelenti, hogy az unió tud fegyvereket szállítani Ukrajnának. 

Magyarország részt vesz azokon az egyeztetéseken, amelyek a szankciós csomag különböző elemeit állítják össze, ezeken az egyeztetéseken az uniós egység fenntartása mellett fontos szempont, hogy Magyarország energiaellátásának biztonsága garantált legyen – mondta legújabb Facebook-videójában Szijjártó Péter.

Nemzeti alapon Magyarország nem szállít fegyvereket Ukrajnának, kétoldali alapon nem szállítunk fegyvereket Ukrajnába, nem is küldünk katonákat Ukrajnába – szögezte le a külügyminiszter. Hozzátette: az a legfontosabb, hogy megvédjék Magyarországot és megakadályozzák, hogy belekeveredjen Magyarország ebbe a háborús konfliktusba. Megjegyezte viszont, hogy komoly humanitárius segítséget nyújt Magyarország Ukrajnának.

Mint mondta, megismételték a felajánlást, miszerint az orosz és az ukrán fél között Budapesten tartanák a tárgyalásokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések