A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó az Euronewsnak: Mi azt szeretnénk, ha a nyugati országok és Oroszország beszélne egymással


„Tegyük fel, hogy nem több ezer kilométer távolságból beszélünk, hanem meghallgatjuk azokat, akik itt élnek Ukrajna szomszédságában” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter az Euronews vendége volt, ahol az ukrán konfliktusról kérdezték. Arra a kérdésre, hogy amennyiben megvalósul a legrosszabb forgatókönyv, és Oroszország bevonul Ukrajna területére, mit tesz majd Magyarország, Szijjártó Péter azt felelte: olyan országokból, amelyek több száz, vagy több ezer kilométerre vannak Ukrajnától, „könnyű legrosszabb forgatókönyvekről beszélni”, és „úgy tűnhet, hogy nem felelőtlenség olyan híreket közzétenni [...], melyek szerint a megszállás már megkezdődött”.

A tárcavezető itt a Bloomberg bakijára gondolt. A hírportál arról írt, hogy Oroszország megkezdte az inváziót, holott erről szó sem volt. 

Szijjártó Péter szerint ugyanakkor a térségben élőknek ez „nem mulatság”, ezért kell mindent megtenni annak érdekében, hogy „elkerüljük a legrosszabb forgatókönyvet”.

A beszélgetést megtekintheti itt:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések