A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sporttörténeti magyar arany: Liu Shaoang olimpiai bajnok 500 méteren


Liu Shaoang olimpiai aranyérmet nyert rövid pályás gyorskorcsolyában a férfi 500 méteres egyéni számban! A magyar korcsolyázó elsősége sporttörténelmi aranyérem, mert ez az első egyéni magyar aranyérem a téli olimpiák történetében.

Kazah, orosz és kanadai ellenfél várt Liu Shaoangra a férfi 500 méteres egyéni döntőben, miután az elődöntők során sem koreai, sem pedig kínai versenyzőknek nem sikerült bekerülni a fináléba. Ádó a legjobb pozícióból rajtolhatott, miután a legjobb idővel került a döntőbe. Az első rajtot ezúttal is visszalőtték, így a második rajt után indult a verseny.

A döntőben Ádó esélyt sem hagyott

Az első rajt nem sikerült, ebben nem volt semmi meglepetés. Az egyes rajtszámmal versenyző Liu Shaoang másodszorra az élre állt, az orosz végig sanyargatta, minden kanyarban, de megtartotta Ádó az első helyét.

Az olimpia előtt a 21 éves magyar versenyző úgy érkezett Pekingbe, hogy minden távján döntős szeretne lenni. Egyéniben ez sikerült, ezren bronzérmet nyert, 1500-on a negyedik helyen futott be. A múlt szombaton a mix váltóban bronzérmes lett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések