A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Összetört az édesanya, a kisfia gyilkosa helyett őt ítélték börtönbüntetésre


A nő éppen dolgozott, amikor az élettársa olyan durván bántalmazta a kétéves fiát, hogy belehalt a sérüléseibe.

16 hónap börtönbüntetést szabott ki az oklahamai bíróság arra a 29 éves anyára, akinek a partnere megölte a kétéves kisfiát, Ryder-t. Bár novemberben az esküdtszék még úgy döntött, hogy életfogytiglan büntetést érdemelne Rebecca Hogue, de egy bíró a napokban enyhített az ítéleten.

Mivel már három hónapot leült a nő a büntetéséből, így az új ítélet után már csak 13 hónapot kell rácsok mögött töltenie. A Rebecca a tárgyalása után megszólalt, és elmondta: bármit megtenne, hogy visszamehessen az időben és megakadályozhassa a szeretett fia halálát.

– Nagyon büszke voltam rá, gyönyörű, egészséges, erős és okos gyermek volt – mondta összetörten az anyuka. Hozzátette, az elmúlt két évben az nyugtatta meg egy kicsit, hogy tudja, már meghalt az a férfi, aki ezt művelte a fiával. – Tudom, hogy Ryder a mennyben van, ahol Trent már nem tud a közelébe férkőzni – tette hozzá Rebecca.

Az enyhített ítélet kihirdetése után Michael Tipper, a bíró elmondta, hogy szerinte az anyuka nem érdemli meg, hogy a börtönben haljon meg. Sőt kiemelte, nem lehet szörnyetegnek nevezni Rebeccát – adta hírül a BBC.

Az ügy akkor kapott médiavisszhangot, amikor megszületett az elsőfokú ítélet, ami szerint élete végéig börtönben kellett volna maradnia az anyának. Később kiderült, Oklahama államban létezik egy olyan törvény, ami kimondja, ha egy szülő nem védi meg a gyerekét a bántalmazástól, akkor az elkövetővel azonos büntetést lehet kiróható rá.

A gyermek holttestét Rebecca találta meg 2020 szilveszterén, miután hazaért a 12 órás műszakjából. Megpróbálta felébreszteni, de észrevette, hogy a fiú már nem lélegzik. Az akkori barátját, Christopher Trent-et hiába kereste a lakásban, eltűnt. A gyermek halála után négy nappal találták meg a férfi holttestét a rendőrök, a vizsgálatok szerint öngyilkos lett. Mielőtt végzett magával, belevéste egy fa törzsébe, hogy “Rebecca ártatlan”, de ezt nem használták fel a bíróságon bizonyítékként.

Az anya vallomása szerint ő maga a gyermeke haláláig nem vette észre, hogy a partnere bántalmazza a fiút, de ha visszagondol, akkor a gyilkosság előtti időszakban többször is talált a testén apróbb sérüléseket. Rebecca családja az enyhített ítélet után megkönnyebbült, örülnek, hogy hamarosan kiszabadulhat a börtönből és új életet kezdhet, bár a fia nélkül nehéz lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések