A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Liu Shaoang küzd már csak az érmekért 500 méteren


Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry búcsúzott az 500 méteres táv negyeddöntőjében Pekingben. Liu Shaoang futamgyőztesként jutott az elődöntőbe. Cikkünk folyamatosan frissül.

A magyar rövid pályás gyorskorcsolyázó-válogatott komoly érzelmi hullámvasúton ment át eddig Pekingben. A vegyes váltónk bronzérmet szerzett február 5-én, két nappal később Liu Shaolin Sándort kizárták, miután elsőként ért célba a férfi 1000 méter döntőjében, így Liu Shaoang történelmi bronzérmet nyert, ő szerezte meg Magyarország első egyéni téli olimpiai érmét. A csapat továbblépett a történteken, és szerdán férfi 1500 méteren Liu Shaoang negyedik, Liu Shaolin Sándor hatodik helyezést ért el. Ráadásul Liu Shaolin Sándor olimpiai rekordot korcsolyázott.

Női 1000 méteren Jászapáti Petra remek országos csúcsot futott a szerdai selejtezőben, és kiváló versenyzéssel nyolcadik helyezést ért el pénteken. Ugyanezen a napon Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry magabiztosan továbbjutott a férfi egyéni 500 méter selejtezőiből. Azonban az olimpiai címvédő férfiváltónk a pénteki elődöntőben egy rossz váltás miatt a negyedik helyen ért célba, és csak a B-döntőbe jutott.

A férfi short trackesek 500 méteres versenyszáma vasárnap 12.00-kor kezdődik a negyeddöntőkkel, majd következnek az elődöntők és a döntők. Mindhárom klasszisunk – Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry – éremesélyesként indul ezen a távon, igaz, a selejtezőkben elért idő alapján a Liu fivéreket a hármas és négyes pályára sorolták be a negyeddöntőbeli futamokban, Krueger a kettes pozícióból rajtol.

A negyeddöntők második futamában Liu Shaolin Sándor a négyes pályárol rajtolt. Rögtön a harmadik helyre állt a start után. Több körön át ebben a pozícióban haladt, majd megpróbálta kívülről megelőzni az előtte haladókat. Nagyot küzdött, de nem sikerült előrébb lépnie, sőt, a végén a lett Kruzbergs a hajrában hat ezredmásodperccel hamarabb ért be a célba, így

Liu Shaolin Sándor negyedik lett, ezzel elbúcsúzott a további küzdelmektől.

A szám legnagyobb esélyese Wu nyerte a futamot.

A harmadik futamban Krueger John-Henry a második pozícióbol indult, a rajt után beragadt és megbotlott, igy visszacsúszott, és a negyedik helyen korcsolyázott, és nem is tudott feljebb zárkózni. Az utolsó körben a dél-koreai Hwang robbantott, aki az ötödik helyről feljött a második helyre,

Krueger ötödikként ért célba, ő sem folytatja tovább.

Liu Shaoang a hármas pályát kapta, a start után a két kanadai ellenfél mögött harmadikként sorolt be, később a második helyen korcsolyázó Jordan Pierre-Gilles kicsúszott Liu Shaoang előtt. A magyar versenyző az utolsó előtti körben szépen megelőzte Steven Dubois-t. Végül Liu Shaoang futamgyőztesként jutott az elődöntőbe.

Liu Shaoangot a második elődöntőbe sorolták be, a rajt után a fiatalabb Liu testvér a második helyen ment egy ideig, majd két körrel a vége előtt átvette a vezetést egy gyönyörű, tiszta előzéssel. Liu Shaoang remek versenyzéssel megtartotta a pozícióját, és magabiztosan nyerte a futamát, így

Liu Shaoang az A-döntőben folytatja, ahol az első pályáról rajtol a legjobb időnek köszönhetően.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések