A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krausz Tamás: Az ellenzék felült a ruszofóbia sánta lovára


Ez a kultúrrasszizmus álláspontja, amit be kell fejezni – szögezte le az Oroszország-szakértő történész az ATV-ben.


Ez nem úgy működik, hogy spontán ide-oda hívogatnak politikusokat – reagált az ellenzék politikusainak Orbán Viktor moszkvai látogatásával kapcsolatos megnyilvánulásaira Krausz Tamás. Az Oroszország-szakértő történész az ATV-ben elmondta: természetes, hogy a magyar miniszterelnök tárgyalni megy az orosz elnökkel, Boris Johnson brit kormányfő, valamint a német külügyminiszter a közelmúltban ugyanígy tett – olvasható a Mandiner cikkében.

Az a nyugati attitűd, miszerint létezik a jó Nyugat, amelynek mindig igaza van, és uralmi pozícióból megmondhatja a világ népei politikai elitjeinek, hogyan kell cselekednie, és mindenki, aki nem nyugati, az rossz, a kultúrrasszizmus álláspontja, amit be kell fejezni – emelte ki a történész.

Krausz Tamás szerint a magyar ellenzék politikusai is ezzel a ruszofób hozzáállással nyilvánultak meg. Úgy fogalmazott,

felültek a ruszofóbia sánta lovára.

Úgy véli, Orbán Viktor le sem száll róla, de nagy különbség, hogy neki kizárólag az emlékezetpolitikája ruszofób. Szerinte a magyar miniszterelnök „több széken ül egyszerre”, mert közben gazdaságpolitikai téren jó partneri viszonyt ápol az oroszokkal. Mint minden magyar miniszterelnök, aki normális, beleértve Gyurcsány Ferencet is, amikor hatalmon volt, és amikor normális volt.

Véleménye szerint ez a felelősségteljes hozzáállás, mert Magyarország szegény ország, és az energetikai kitettségünk miatt kénytelenek vagyunk jóban lenni az oroszokkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések