A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kedden is zárva marad a moszkvai tőzsde


Hétfő után kedden sem nyit ki az orosz értéktőzsde, írja az MTI.

A jegybank hétfő este rövid közleményben adta ki, hogy kedden sem lesz kereskedés a tőzsde részvény és származékos piacain. A jegybank a hétfőihez hasonlóan a keddi kereskedést is „a jelenlegi helyzetre való tekintettel” halasztotta el.

Az orosz jegybank hétfőn reggel még azt közölte, hogy kedd reggel tudatja, hogy mi lesz a keddi kereskedéssel. Pénteken a rubel elszámolású MOEX index 21,20 százalék emelkedéssel, 2470,5 ponton zárt, egy hét alatt 30,66 százalékkal gyengült. A dollárban számított RTS index pénteken 26,12 százalékkal, 936,94 pontra erősödött, az elmúlt egy hétben 35,99 százalékkal süllyedt.

Az orosz központi bank hétfő délelőtt azt is bejelentette, hogy emellett korlátozzák a kereskedést is bizonyos piacokra, például a devizapiacra, illetve ideiglenes tilalmat vezetnek be a külföldi jogi és magánszemélyek eladási megbízásaira. A központi bank folyamatosan követi a helyzet alakulását, és értékeli, hogy megnyissanak-e további piacokat. Jelenleg szerdára ígértek újabb tájékoztatást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések