A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alpári Róbert: Most tökös férfiként kell viselkedni


A színész jelezte: minden olyan kommentelőt véglegesen kitilt, aki bármilyen módon elfogadhatónak tartja Oroszország részéről Ukrajna megtámadását.

Alföldi Róbert színész-rendező  hivatalos Facebook-oldalán fejtette ki véleményét az ukrán–orosz háborúról. Arról is elmondta a véleményét, hogy szerinte miként kellene ebben a helyzetben a magyar vezetésnek cselekednie.

A színész-rendező nem gondolta, hogy ilyen közeli élménye lesz 2022-ben, hogy egy ország lerohan egy másikat, méghozzá a „civilizált világ közepén”. Szerinte Vlagyimir Putyin nagyon rossz történelmi időket idéz, bár Alföldi számára Oroszország történelme tele van számára elfogadhatatlan és beteges vezetőkkel, akik mindig ugyanazokkal a mondatokkal igazolják agyrém területszerző lépéseiket.

„És ő a mi legjobb barátunk. (Nem az enyém, hanem az én kormányom vezetőjéé.) Ok, az ember néha téved barátai kiválasztásában. Ebből lehetnek kellemetlen helyzetek” – mondja fel az ellenzéki narratívát az Orbán-Putyin barátságról, majd hozzáteszi: ez most történelmi helyzet.

Ilyen helyzetben szerinte  egy politikusnak kötelességei vannak az országával szemben. „Országa minden állampolgárával szemben. Mert mi egy család vagyunk. És az ember a családját nem választhatja meg. Az adott, és azért felelősséget kell vállalni, még a barátok ellenében is. Mert a barátainkat mi választjuk, a családunkat nem” – írja.

„És ha egy minden szempontból, minden emberi, erkölcsi, történelmi és társadalmi vonatkozásban is elfogadhatatlanul viselkedő barát kerül a családba, akkor keményen, férfiasan, kemény magyar szívvel és lélekkel ki kell állni a normalitás, a béke, a XXI. század és az egyetemes emberi értékek mellett. Az emberi élet mellett” – folytatódik a poszt.

„Nem lehet kétfelé elköteleződni. MOST NEM! Most tökös férfiként kell viselkedni, még akkor is, ha előtte tévedtünk! De be kell látni a tévedést! Mert nem lehet, hogy megint és újra a lehető legrosszabb oldalra állunk egy olyan konfliktusban, amiben, nem lehet kérdés, hogy melyik oldalra állunk. Határozottan és megkérdőjelezhetetlenül csakis az alapvető civilizált emberi értékeket szem előtt tartva” – véli Alföldi, aki szerint ezt a helyzetet „semmilyen üzlet és semmilyen »a rezsicsökkentés kerül veszélybe« abszurd hozzáállás nem írhatja felül”.

Alföldi megjegyzi, hogy a fenti gondolatsor „egy megrémült és szorongó és kétségbeesett magyar állampolgár gondolkodása”, majd a szólásszabadság jegyében úgy zárja bejegyzését, hogy minden olyan kommentelőt véglegesen kitilt, aki bármilyen módon elfogadhatónak tartja Oroszország részéről Ukrajna megtámadását.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

pici tóni üzenete…
https://www.napiujsag.hu/2022/02/levagtak-fejet-es-nemiszervet-az-azeri.html?fbclid=IwAR0VAaqmpuiOL0rPMGwTUhdYPjDHEvWDuNnu7oZblpBu_YsBgWlrmriwPHk