Hirdessen itt

A szélsőbaloldali Antifa-mozgalom kiadványába írhatott cikket a német belügyminiszter

Nancy Faeser német belügyminisztert azzal vádolják, hogy cikket írt egy szélsőbaloldali Antifa kiadványba, amelyet a német belföldi hírszerző ügynökség által jól ismert csoport adott ki.

Faeser, a szociáldemokraták (SPD) tagja, aki tavaly decemberben lett német belügyminiszter, állítólag cikket írt egy Antifa magazinnak tavaly, amelyet a Bund der Antifaschistinnen und Antifaschisten (VVN-BdA) csoport adott ki. A csoportot a Bajor Alkotmányvédelmi Hivatal évek óta a szélsőségesek közé sorolja.

A tavaly júliusban megjelent cikkre azonban csak a héten hívta fel a figyelmet a Junge Freiheit című német konzervatív lap.

A cikk arra a 116 levélre vonatkozott, amelyeket különböző politikusoknak, aktivistáknak, művészeknek és másoknak küldtek 2018 augusztusa és 2021 márciusa között. Halálos fenyegetést tartalmaztak és „NSU 2.0" néven írták alá ezeket.

A leveleket az „NSU 2.0" írta alá, amely a nemzetiszocialista földalatti (NSU) neonáci terrorista csoportra utal, amely 2000 és 2007 között működött, és tíz gyilkosságot, két robbantást követett el, és számos bankot kirabolt szerte az országban.

Állítólag Faeser a cikkben azt írta:

Ennek a levélnek egyetlen célja van: megfélemlíteni azokat, akik a tolerancia, a szabadság, a kozmopolitizmus és a demokratikus jogállamiság mellett állnak ki a nyilvánosság előtt

Egy 53 éves férfit később letartóztattak és vádat emeltek az NSU 2.0 leveleivel kapcsolatban tavaly októberben. A hatóságok és a belügyminiszter szerint sem volt köze az NSU-hoz, tettét egyedül követte el.

Cikkében Faeser az internetet hibáztatja, mondván:

A hálózatépítéshez, a faji téveszmékhez és a fasiszta fantáziák megerősítéséhez a jobboldali szélsőségeseknek ma már elég az internet... Az internet mint globális radikalizáló gépezet nélkül elképzelhetetlen a 21. században a növekvő jobboldali szélsőségesség.

Arról nem számolt be Faeser, hogy megkívánja szüntetni az internetet, vagy hogyan kívánja felszámolni a neki nem megfelelő tartalmakat.

Mindenesetre egy városokat felgyújtó, legutóbb az amerikai választásokba beavatkozó, embereket faji vagy ideológiai alapon meggyilkoló, terrorista csoportnak deklarált szélsőbalos mozgalom kiadványába cikket írni a fasisztaveszélyről egy, azaz 1 szélsőjobbos, levélben fenyegetőző figura miatt meglehetősen visszás és aránytalan.

Pláne egy ország belső rendjéért felelős belügyminisztertől.

Forrás: Breitbart, 888

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések