Hirdessen itt

A légitársaságok is elkezdték törölni az Ukrajnába tartó járataikat


A holland KLM légitársaság jelentette be először, hogy biztonsági okokból az összes Ukrajnába tartó járatát törli.

A KLM szombaton kiadott közleményében azt írta, hogy aznap indult az utolsó járat az ukrán fővárosba.

A holland légitársaság közölte, hogy az intézkedés a holland hírszerző szolgálatok, a védelmi minisztérium, a belügyminisztérium és a királysági kapcsolatok minisztériuma, valamint a külügyminisztérium által megosztott információk alapján történt.

A német Lufthansa légitársaság az orosz RBC hírügynökségnek azt mondta, hogy “fontolóra veszik a járatok leállításának lehetőségét”, hozzátéve, hogy a vállalat “szorosan figyelemmel kíséri az ukrajnai helyzetet”. A légitársaság képviselője azonban egyértelművé tette, hogy “még nem született döntés”.

Az ukrán SkyUp diszkont légitársaság gépének megtiltották, hogy belépjen az ukrán légtérbe

A kijevi székhelyű SkyUp Airlines egyik utasszállító repülőgépe szombaton kénytelen volt megszakítani Portugáliából az ukrán fővárosba tartó járatát, miután a repülőgép írországi székhelyű tulajdonosa megtiltotta számára, hogy belépjen Ukrajna légterébe. A lépésre a nyugati kormányok és a média azon állításai közepette került sor, miszerint Oroszország Ukrajna lerohanására készül – amit Moszkva hevesen tagad.

A SkyUp légitársaság által kiadott közlemény szerint az eredetileg a kijevi Boriszpol repülőtérre tartó gépnek Moldova fővárosában, Kisinyovban kellett leszállnia. Kiemelték, hogy mindent megteszünek azért, hogy minden utast Ukrajnába juttassanak – áll a cég közleményében.

A SkyUp kifejtette, hogy a repülőgép tulajdonosa, amely a légitársaságnak bérli a gépet, akkor értesítette az ukrán céget a légtér tilalomról, amikor a gép már a levegőben volt. Az utasszállító tulajdonosa “kategorikusan” megtiltotta az ukrán légtérbe való belépést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések