A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

The Telegraph: Márki-Zay szerint csodára van szükség Orbán leváltásához

A baloldali miniszterelnök-jelölt elismerte, a koalíció egyben tartása is sok „fejfájást okoz", de megéri az erőfeszítés, ha így van esély megszabadulni a jelenlegi miniszterelnöktől, írja a lap.

„Csodára" van szüksége a magyar ellenzéknek, hogy elmozdítsa helyéről a „populista diktátort" – mondta az ellenzék vezetője az áprilisi választások előtt. Márki-Zay Péter szerint sokat ront az esélyein, hogy Orbán irányítja az igazságszolgáltatást és a médiát, és rágalomhadjáratot indított ellene – olvasható a The Telegraph webes felületén.

„Ő egy populista diktátor. És mindig megtalálja a módját, hogy gazdagabbá tegye magát, családját és barátait. Tehát a korrupció az alapvető és egyetlen ideológiája" – mondta a londoni Chatham House-ban. Elismerte, hogy a koalíció egyben tartása is sok „fejfájást okoz", de megéri az erőfeszítés, ha így van esély megszabadulni a jelenlegi magyar miniszterelnöktől, akit a magyar szegénységért és a magas koronavírus-halálozásért is felelősnek tart.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések