Hirdessen itt

Szolnok és Újszász között láthatták a fekete párducot

Az állatról videók is készültek, Both Zoltán vadállatbefogó a felvételeket látva azt mondta, nem egy jól meghízott macska kószál az Alföldön, hanem valóban egy párduc.

Szolnok és Újszász között, lakott területhez nagyon közel bukkanhatott fel vasárnap a fekete párduc, amit még december elején láttak Kiskunhalas határában – értesült a Blikk. Both Zoltán vadállatbefogónak szóltak az észlelésről ismerősei, akik videófelvételt is küldtek neki az esetről.

A lapnak Both azt mondta, hogy ha bárkiben kétely merült volna fel, hogy a most már majdnem egy hónapja Magyarországon kóborló állat vajon csak egy jól meghízott fekete macska vagy egy párduc, ez a 100-150 méterről készült videó kétséget kizáróan bemutatja, hogy az utóbbi. „Ez nem egy kövér macska, ekkora állatot én sem gyakran látok".

A lap szerint a rendőrök is elindultak az észlelés helyszínére, az állatbefogó azt mondta, hogy ha valaki látja az állatot, azonnal hívja a 112-t.

Az állatot a kiskunhalasi észlelés után december 22-én Kecskeméten is látni vélték, azóta nem bukkant fel. Ugyanakkor az Infostart hétfőn egyébként arról írt, hogy „valami rejtélyes élőlény vérengzik Kiskunfélegyháza környékén". Az ismeretlen állat birkákat ölt meg karácsonykor Bugac határában, de hogy mi támadta meg őket, azt már nem tudni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések