A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszország és Fehéroroszország közös hadgyakorlatot tart februárban


Lukasenka szerint a hadgyakorlatot a Fehéroroszországgal szemben álló, „nyugati és déli erőkre” való tekintettel tartják meg.

Közös hadgyakorlatot rendez februárban Oroszország és Fehéroroszország – közölte Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök hétfőn, az operatív művelet részleteit megvitató tanácskozáson.

A Szövetségi Eltökéltség – 2022 fedőnevű manőverek pontos időpontját még nem határozták meg, de minden más részletét már egyeztették az orosz féllel – mondta el Viktor Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter. Lukasenka közlése szerint a hadgyakorlatokat az ország nyugati és déli határai mellett kell tartani,

a Fehéroroszországgal szemben álló, általa nem pontosított „nyugati és déli erőkre” való tekintettel.

Ukrajna csapatösszevonásokat hajtott végre a határ közelében

Fehéroroszország nyugati szomszédai a NATO-hoz tartozó balti államok, délen pedig az ország Ukrajnával határos. Az elnök emlékeztetett arra, hogy decemberben megállapodott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az orosz-fehérorosz Szövetségi Állam nyugati határainál és déli szárnyán rendezendő, előre nem tervezett hadgyakorlat megrendezéséről.

Lukasenka elnök azzal vádolta Ukrajnát, hogy csapatösszevonásokat hajtott végre a fehérorosz határ közelében, Lengyelországot és a balti országok pedig azzal, hogy 30 ezer katonát állomásoztatnak a fehérorosz határ túloldalán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések