A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor Madridban: az európai konzervatív pártok fellépnek a megbukott brüsszeli energiapolitikával szemben

Orbán Viktor kormányfőre szegeződött a nemzetközi sajtó figyelme az európai jobboldal madridi csúcstalálkozója alkalmából.

A miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videójából kiderül, hogy a konzervatív  szövetség arra szövetkezett a spanyol fővárosban, hogy az energiaárak drasztikus emelkedésével szemben, elvetve a probléma forrását jelentő megbukott brüsszeli klímapolitikát, közösen lépnek fel a családok érdekeit szem előtt tartva.

Egész Európát ma a magas energiaárak kérdése foglalkoztatja és gyötri

– fogalmazott a média képviselőinek a miniszterelnök.

A magas energiaárak azért álltak elő, mert Brüsszel elhibázta a klímapolitikát

– tette hozzá Orbán Viktor.

Az energiaárak növelése tönkreteszi a családokat, családok millióit

– folytatta majd kifejtette, hogy ezzel szemben az európai konzervatív pártok a megbukott brüsszeli iránnyal szemben szövetkeztek.

Brüsszeli koordinációs iroda létrehozásáról állapodtak meg európai jobboldali pártok a Madridban rendezett kétnapos csúcstalálkozójukon – jelentette be sajtótájékoztatóján Jorge Buxadé, az eseményt szervező spanyol Vox párt uniós képviselő-csoportjának vezetője.  

Mint mondta, az iroda folyamatos együttműködésre teremtene lehetőséget az Európai Parlamentben a jobboldali pártok között, amelyek jelenleg három különböző frakcióhoz tartoznak, vagy függetlenek, de összehangolnák politikáikat, álláspontjaikat és „minden egyes párt szabadságát tiszteletben tartva" a szavazataikat is.    

A Megvédeni Európát címmel rendezett tanácskozáson 15 párt képviseltette magát 12 európai országból. Részt vett a találkozón Orbán Viktor miniszterelnök, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések