Hirdessen itt

Orbán Viktor lesz a legrangosabb nemzetközi jobboldali konferencia főszónoka

Az Alapjogokért Központ 2022. március 25-26-án, a Várkert Bazárban rendezi a CPAC Hungaryt, a nemzetközi konzervatív jobboldal legrangosabb eseményét.

A rendezvény időpontját Szánthó Miklós jelentette be, aki egyúttal azt is alárulta, hogy a konferencia főszónoka Orbán Viktor lesz. Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint az esemény legfőbb célja, hogy egyfajta kapcsolódási pontként szolgáljon a nyugati civilizáció konzervatívjai számára, összekötve a nyugati jobboldalt és megmutatva a liberálisoknak, hogy a nemzeti, konzervatív erők együtt tudnak működni nemzetközi szinten - írja a pestisracok.hu.

Az Alapjogokért Központ még tavaly ősszel jelentette be, hogy idén Budapest ad otthont a Conservative Political Action Conference-nek. A CPAC Amerikában 1974 óta a republikánusok legnagyobb politikai seregszemléje, ahol az amerikai konzervatív jobboldal meghatározó politikusai, újságírói, akadémikusai és véleményformálói jönnek össze. A rendezvény arról is híres, hogy azon valamennyi, akkor éppen regnáló republikánus elnök részt vett.

A CPAC Hungary célja, hogy Észak-Amerikából, Dél-Amerikából, Európából, Ázsiából és Ausztráliából összehozza a nemzetközi konzervatív oldal meghatározó képviselőit

– jelentette ki Szánthó Miklós, az eseményt szervező Alapjogokért Központ igazgatója.

Hozzátette, a rendezvény tematikája az Isten, haza, család hármas egységére épül, amely értékrend a liberálisok által globális támadás alatt áll. Szánthó Miklós szerint, a liberálisok a társadalmi igazságosság jegyében megpróbálják lerombolni civilizációnk zsidó-keresztény alapjait, aláásni a nemzet, a nemzeti identitás, az állami szuverenitás fontosságát és össztűz alá vették a társadalom legszentebb alapegységét, a családot.

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a rendezvény célja, hogy összekapcsolja a nyugati civilizáció konzervatívjait, ezzel megmutassa a liberálisoknak, hogy a nemzeti-konzervatív erők is tudnak nemzetközi szinten együttműködni. Szánthó azt is megjegyezte, hogy a konzervatívok még köszönettel is tartoznak a liberálisoknak, mert a világ konzervatívjai most háttérbe tudják szorítani azokat a témákat, amelyekben nem értenek egyet, és csak azokra koncentrálnak, amelyek összekötik őket.

Kifejtette, a konzervatív ellenforradalomban Magyarországnak, az Alapjogokért Központnak és partnereinek vezető szerepet kell játszaniuk, ezért a rendezvény főszónokának Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel. Felszólal Santiago Abascal, a spanyol VOX elnöke, és Eduardo Bolsonaro, Jair Bolsonaro brazil elnök fia is. Továbbá beszédet mondanak még amerikai szenátorok, kongresszusi képviselők, az amerikai szellemi élet neves gondolkodói, valamint európai uniós politikusok, döntéshozók, európai think thankek, kutatóintézetek vezetői és újságírói. Reményei szerint a rendezvénnyel sikerül még frusztráltabbá tenni a nemzetközi liberális mainstream sajtót, amely már most rendszeresen arról cikkezik, milyen veszélyes a nemzetközi demokráciára, hogy a magyar és az amerikai jobboldal szorosabbra fűzte kapcsolatait.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések