A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Műkorcsolya Eb: mindent vittek az oroszok, 15 éves aranyérmes a nőknél


Akárcsak tegnapelőtt a párosoknál és tegnap a férfiaknál úgy ma a nőknél és a jégtáncosoknál is orosz aranyérem született a Tallinnban rendezett műkorcsolya Európa-bajnokság utolsó versenynapján. 

A 2006-os születésű Kamila Valijeva áprilisban lesz még csak 16 esztendős, de immáron nemcsak junior-világbajnoknak, hanem felnőtt Európa-bajnoknak is mondhatja magát. Az orosz klasszis világrekordot jelentő pontszámot kapott a rövidprogramjára, a kűrben erre nem volt szüksége, de így is magabiztos előnnyel nyerte a kontinensviadalt. Másodikként a világbajnok (17 éves) Anna Scserbakova végzett egy tudásának megfelelő kűrrel, míg a harmadik a szintén orosz Alekszandra Truszova lett. Loena Hendrickxnek megvolt az esélye, hogy meggátolja a színorosz dobogót, de a belga hölgy a kűrben visszaesett és így végül negyedikként zárt. 

Schermann Regina 22. volt a rövidprogram után és így a magyar korcsolyázónő bemutathatta a kűrjét az első Európa-bajnokságán. A 17 éves sportolónő azonban nem tudott stabil kűrt futni, három ugrásából is elesett és így végül csak a visszalépő olasz ellenfelét tudta megelőzni a rövidprogram után kiesőkön kívül. 

A jégtáncosoknál a címvédő és világbajnok Viktorija Szinyicina és Nyikita Kacalapov diadalmaskodott nagy csatában honfitársaikkal Alekszandra Sztyepanovával, Ivan Bukinnal szemben. A dobogó harmadik fokára egy olasz páros állhatott fel Charlene Guignard és  Marco Fabbri személyében. Az olimpiai indulásért küzdő, magyar színeket képviselő Ignateva Mariia és Danijil Leonyidovics Szemko a 18. lett. 

Végeredmények:

nők
1. Kamila Valijeva (Oroszország) 259,06 pont
2. Anna Scserbakova (Oroszország) 237,42
3. Alekszandra Truszova (Oroszország) 234,36
...23. Schermann Regina 133,42

jégtánc
1. Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov (Oroszország) 217,96 pont
2. Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin (Oroszország) 213,20
3. Charlene Guignard, Marco Fabbri (Olaszország) 207,97
...18. Ignateva Mariia, Danijil Leonyidovics Szemko 150,83

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések