A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Marosvásárhelyen a magyar kultúra napján nyílik a Tamási Áron-emlékév


Az eseményt kedden hirdette meg a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. A kettős eseményt Tamási Áron Tündöklő Jeromosával ünnepelheti a közönség a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

Az eseményről tartott sajtótájékoztatón Tóth László főkonzul elmondta: „Idén kettős apropójú előadásra készülünk Marosvásárhelyen, egyrészt a január 22-i magyar kultúra napja alkalmából kerül sor az előadásra, másrészt ez lesz a Tamási Áron-emlékév nyitómomentuma, nyitóelőadása is”

Január 22-én a Spectrum Színház és a Maros Művészegyüttes közös előadását, Tamási Áron Tündöklő Jeromos című drámáját tűzték műsorra Marosvásárhelyen a csíkszeredai főkonzulátus és a Budapesti Magyarság Háza közös szervezésében. Az előadás tisztelgés a 125 éve született székely író munkássága előtt. 

A helyszín jelképes, hiszen a kommunista diktatúra idején mellőzött Tamási Áron 1956 októberében tért vissza íróként Erdélybe, és itt olvasta fel előző éjszaka írt novelláját - írja a Székelyhon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések