Hirdessen itt

Ahogy a Momentumosok mondanák, ilyen nincs: Transzmodell került a Cosmopolitan címlapjára


A transznő aki most modellként felkerült a Cosmopolitan címlapjára bírálta a feminizmust, mivel az nem elég erélyesen áll ki a transznők mellett.

A transz modell és aktivista a Cosmopolitan UK 50. évfordulós kiadásának címlapján szerepel, mellette a cím:

Munroe Bergdof megmutatja, hogyan változtassuk meg a világot”.

A január 21-én megjelenő magazin belsejében Munroe a karrierjéről, az éghajlatról, a cancel-kultúráról, a névmásokról és a transzjogok jövőjéről beszélgetett – írta meg a PinkNews.

„Remélem, hogy van egy fiatal transz lány, aki erre a borítóra nézve azt gondolja: ”Én is meg tudom csinálni, és az, hogy ki vagyok, nem fog visszatartani„” – mondta el transznő.

Bergdorf szerint:

Az emberek transz elfogadást akarnak, faji egyenlőséget, a nőgyűlölet megszüntetését, hogy a nők és lányok biztonságban érezzék magukat, amikor este hazasétálnak„.

Bár azt a kérdést nem igazán fejtegette, hogy miért lennének kevésbé veszélyben a nők, attól hogy újabb szexuális csoportok kapnak többletjogokat.

Korábban Bergdof még a feminizmust is bírálta, mondván: a feminizmusnak a felszabadulás inkluzív eszközeként kell szolgálnia minden női identitású egyénnek, nem csak egyesek számára”, és rámutatott különböző esetekre, amiknél a mainstream feminizmus nem képes befogadni a transznemű nőket.

Bergdof ezek mellett aggodalmának adott hangot amiatt is, hogy a transznemű nőket „nem tekinti ugyanolyan fontosnak a feminista mozgalom, mint a született nőket.„

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések