A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurcsány hazugságaival lejáratta a vita műfaját a Nézőpont vezetője szerint


Mráz Ágoston úgy véli az igazmondás és a szavai számonkérhetőségének hiányát tekintve a baloldal miniszterelnök-jelöltje ugyanaz a politikusi karakter, mint Gyurcsány Ferenc.

Már másfél évtizede kikopott a közéletből a miniszterelnök-jelöltek vitájának a műfaja, miután azt Gyurcsány Ferenc véglegesen lejáratta a 2006-os választás előtt a gátlástalan hazudozásával – jelentette ki a Magyar Nemzet cikke szerint a Mediaworks hírcentrumának a Nézőpont Intézet vezetője.

Mráz Ágoston felidézte:

a 2006-os kormányfő-jelölti vitában Gyurcsány olyan hazugságokat állított, amelyeket élőben lehetetlen volt megcáfolni.

Az elemző szerint Márki-Zay Péter azért akar a miniszterelnökkel vitázni, mert a szivárványkoalíción belüli saját, kedvezőtlen pozícióját szeretné javítani azzal, hogy egy asztalnál ülve egyenrangúnak tűnne Orbán Viktorral.

Úgy véli, a hódmezővásárhelyi polgármester nem a baloldal valódi döntéshozója, de túl ezen ugyanaz a politikusi karakter mint Gyurcsány, az igazmondás és a szavai számonkérhetőségének hiányát tekintve. A fellépése is egy 2006-os emlékkoncert lenne. Az elmúlt hetek és hónapok tanúsága szerint olyan gátlástalan ember, aki bármit és annak az ellenkezőjét is képes mondani, ezért is értelmetlen lenne vele a miniszterelnöki vita – tette hozzá. 

Kiemelte, hogy bár a direkt vita lejáratódott, attól még az egész kampány az indirekt vitáról szól. „Bár a baloldali értelmiségiek feltehetően fel fognak horkanni, azt hangoztatva hogy Orbán Viktor nem mer vitatkozni, ezt a parlamenti azonnali kérdések, és a miniszterelnöki sajtótájékoztatók is cáfolják, ahol a baloldali újságírók töltötték be az ellenzék szerepét. De minden bizonnyal az előttünk álló 75 nap is ki fogja domborítani a kormányfő debatőri képességeit” – közölte a politológus.

Összegzése szerint ebben a helyzetben semmi érdeke nem fűződik Orbánnak ahhoz, hogy a baloldal bármely szereplőjével vitázzon, s érthető, ha nem teszi meg ezt a szívességet Márki-Zaynak, vagy utóbbi főnökének, Gyurcsánynak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések