A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Február végén, a dubaji tenisztornán játszhat újra Novak Djoković

A dubaji tenisztornán játszhat újra a világelső Novak Djoković, aki – mivel nincs beoltva a koronavírus ellen – címvédő létére nem indulhatott a jelenleg is zajló Australian Openen.

A 34 éves szerb teniszező szerepel a február 21-én kezdődő dubaji ATP 500-as verseny nevezési listáján. Az Egyesült Arab Emírségekbe az ottani szabályozás szerint oltás nélkül is, negatív PCR-teszttel be lehet lépni – írja az MTI.

A 20-szoros Grand Slam-győztes Djokovićot az év elején nem engedték be Ausztráliába, egy kiutasítottak számára fenntartott hotelben szállásolták el. Előzőleg az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva külön engedélyt adtak neki az induláshoz annak ellenére, hogy nincs beoltva a koronavírus ellen, noha ezt amúgy kötelezővé tették minden résztvevő számára. Djoković és ügyvédei egy koronavírusteszt eredményével próbálták bizonytani, hogy a teniszező decemberben átesett a koronavírus-fertőzésen, és ezért nem lehet őt beoltani. A teszt eredményének hitelességével kapcsolatban azonban több aggály is felmerült.

Egy bírósági döntés nyomán Djoković később visszakapta a vízumát, többször is edzett a verseny helyszínén, sőt, még ellenfelet is kapott a sorsoláson, ám ezután ismét érvénytelenítették a belépési engedélyét. A döntés ellen fellebbezett, de ezt végül elutasították, és kitoloncolták az országból.

Az eset óta Djoković nem szólalt meg a nyilvánosság előtt, de néhány fotó tanúsága szerint nemrég Montenegróban járt. Korábban azt mondta, hogy az Australian Open végéig nem nyilatkozik nyilvánosan.

Múlt héten olyan hírek is megjelentek, hogy Djoković az év következő Grand Slam-tornáján, a párizsi Roland Garroson sem indulhat, ha nincs beoltva. A francia sportminisztérium január 17-én azt közölte, hogy az új francia vakcinatörvény minden 16 évesnél idősebb személyre vonatkozni fog, és senkivel sem kivételeznek – írta a Reuters. Ugyanakkor a minisztérium azt is hozzátette, hogy a Roland Garros csak májusban lesz, addig pedig sok minden változhat.

A hétfőtől érvényes új szabályok értelmében Franciaországban csak azok a 16 éven felüliek mehetnek bárokba, múzeumokba, éttermekbe, mozikba és sportlétesítményekbe, akik rendelkeznek oltási igazolvánnyal. Aki viszont bizonytani tudja, hogy az elmúlt hat hónapban átesett a fertőzésen, mentesül az oltási igazolvány bemutatása alól. Ez alapján Djoković – már ha tényleg elkapta a vírust – májusban játszhat a Garroson – írja az AP hírügynökség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések