A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

CNN: Összezördült Joe Biden és az ukrán elnök

A Fehér Ház szerint ugyanakkor „hamis információkat szivárogtatnak" a médiaügynökség forrásai.

A CNN-nek nyilatkozó ukrán kormányzati forrás szerint a Joe Biden és Volodimir Zelenszkij közötti, csütörtöki telefonhívás „nem sikerült túl jól", miután a két félnek nem sikerült egyetértenie abban, milyen mértékű és mennyire közvetlen az orosz fenyegetés.

A forrás szerint Joe Biden képviselte azt az álláspontot, hogy Oroszország „szinte biztosan" támadásra készül február végén, amint befagyott a talaj. Zelenszkij viszont azt mondta Bidennek, hogy Oroszország veszélyes, de „nem egyértelmű," hogy támadásra készülnek.

A Fehér Ház ugyanakkor a CNN információit hivatalosan cáfolta, azt állítva, hogy „hamisságokat szivárogtatnak" a médiaügynökség forrásai. Közleményük szerint Joe Biden hivatalos álláspontja az elmúlt hónapokban az volt, hogy az orosz támadás „távoli lehetőség" és ez nem változott a mai napig. Szerintük minden ezzel ellentétes állítás „teljesen hamis."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések