A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az AUR feketelistázná a szerkesztőségeket – A kormány elutasítja az újságírók megfélemlítésére irányuló kísérletet


A soviniszta Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szerdán a következő bejegyzést tette közzé Facebook-oldalán: 'Lássuk, melyek a legmérgezőbb és leghamisabb "médiaorgánumok". Kezdjük mi: a G4media...".


A kormány reagálásában kifejtette, hogy "határozottan" elutasít minden, az újságírók megfélemlítésére irányuló kísérletet. Nicolae Ciucă miniszterelnök, hangsúlyozta, elfogadhatatlan, hogy egyesek feketelistázzák az úgynevezett 'mérgező szerkesztőségeket' a közvélemény előtt.

'A román kormány határozottan elutasít minden olyan kísérletet, amely az újságírók megfélemlítésére irányul. A véleménynyilvánítás szabadsága és az információhoz való szabad hozzáférés az erős demokrácia és a jogállamiság működésének garanciája. Nicolae Ciucă miniszterelnök elfogadhatatlannak tartja az úgynevezett "mérgező szerkesztőségeket" említő lista megjelentetését a nyilvános térben, és kategorikusan elítéli, hogy az eltérő véleményeket az erőszak bármely formájával nyilvánítsák ki. Románia miniszterelnöke támogatja az alapvető jogokat és az újságírók védelmét, mivel a sajtó elleni gyűlöletkeltés hozzájárulna egy olyan jövőkép kialakításához, amely eltávolítaná Romániát azoktól a demokratikus értékektől, amelyeket NATO- és EU-tagállamként vállalt' - olvasható a kormány által közzétett üzenetben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések