A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„A világpiaci árakat nem lehet megállítani a határon” – így kritizálja Makizaj a hatósági árakat


„Szánalmas, hogy Magyarország 30 évvel a rendszerváltás után oda tér vissza, ahonnan elindult, a hatósági árszabályozáshoz” – jelentette ki az ellenzék mesiása szokásos vasárnapi esti élő bejelentkezésén. Az intézkedést – tőle megszokott módon – „ostobának” és „felelőtlenségnek” is nevezte.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje nem először kritizálta az árszabályozást, korábban a rezsicsökkentést és a benzinárak maximalizálását is támadta. A baloldal miniszterelnök-jelöltje a rezsicsökkentésről szólva egy gárdonyi fórumon elmondta, szerinte a rezsicsökkentés népbutítás. Mint fogalmazott, szerinte „mindent lehet jól csinálni, okosan csinálni, meg lehet ostoba módon csinálni, lehet néphülyíteni”. 

Márki-Zay Péter egy másik alkalommal az üzemanyagárak kapcsán kijelentette, hogy szerinte az árszabályozás helyett alkalmazkodni kell az árakhoz. Mint fogalmazott: 

én mindenképpen azt gondolom, hogy a világpiaci árakat nem lehet megállítani a határon, tehát én általában nem ennek vagyok híve. Én annak vagyok a híve, hogy ha a gazdaság tud alkalmazkodni ezekhez az árakhoz”.

A futóbolond idézett kijelentéseit az alábbi videóban (17:21-től kezdődően) hallgathatja vissza: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések