A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tömegverekedés tört ki Zemmour nagygyűlésén: Antifákat vertek a francia hazafiak - Videók


Zemmour bedurrantotta a kampányát, az Antifák őrjöngenek, de a nacionalisták lehűtötték őket...


Eric Zemmour első nagygyűlését tartotta, néhány szélsőbalos anarchista is bejutott, azonban Zemmour hívei nem hagyták magukat, és nekimentek a provokáló szélsőbalos csürhének.

"Visszahódítás" néven tartott nagygyűlést a francia jobboldali politikus, esszéíró, műsorvezető.

Zemmournak december 5-én Párizsból Villepinte-be kellett áthelyeznie a gyűlését, amelynek két fő oka volt: az eseményre regisztráltak száma, amely elérte a 19 000-et, valamint az őt "elhallgattatni" szándékozó erőszakos csoprotok fenyegetései.Tekintettel a regisztráltak számára, Eric Zemmour a következő tweetet tette közzé a rendezvény előtti napokban:

"Olyan sokan szeretnének részt venni a december 5-i vasárnapi találkozón, hogy azt a párizsi Zenithből a Villepinte-i Parc des expositions-ba helyezzük át".


Ugyanakkor a résztvevők biztonsága is indokolta ezt a lépést.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján úgy döntöttek, hogy nem akarják "veszélybe" sodorni a találkozón az érdeklődőket, és biztonságosabbnak tartják a Villepinte kiállítóközpont használatát.

Pl. november 27-én már 3000 ember tüntetett Eric Zemmour ellen. December 5-re nem kevesebb, mint ötven szakszervezet, politikai párt és különböző egyesület szervezett tüntetést, ezúttal Párizsba, azzal a céllal, hogy "elhallgattassák" az újságírót, elnökjelöltet.Az antifasiszták menete délután 1 órakor indult a Barbès negyedből (Párizs 18. kerülete)


A rendőrök a menet indulása után már több embert előállítottak.

A tüntetők azt skandálták, hogy "mindenki gyűlöli a rasszistákat"


Az Action Antifasciste Paris-Banlieue nevű csoport a Twitteren felszólította támogatóit, hogy "szabotálják" az elnökjelölt találkozóját, miközben üdvözölte, hogy "elijesztették" Eric Zemmour-t Párizsból. Hozzátették, hogy "továbbra is nyomást kell gyakorolniuk a Villepinte-i Parc des expositions-ban tartott találkozójára.".

Eric Zemmour több ellenlábasa emellett hamis regisztrációkat küldött a Villepinte-i gyűlésre, remélve, hogy így megakadályozzák az eseményen teltház legyen.

A Seine-Saint-Denis megyei tanács (PS) elnöke, Stéphane Troussel december 2-án petíciót és honlapot indított Eric Zemmour érkezése maitt. "Sem Seine-Saint-Denis, sem a "sokszínűség" nem szolgálhat mentségül azoknak, akik támadják a Köztársaságot, akik gyűlölik Franciaországot és akik nap mint nap aláássák annak elveit" - írta petíciójában Stéphane Troussel.

Nem nagyon sikerült az akciójuk, mivel rengetegen gyűltek össze az eseményen.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések