A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kétéves kislányt erőszakolt meg egy CIA-alkalmazott

Botrányos belső jelentések láttak napvilágot.

Frissen nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) bizonyítékai voltak arra vonatkozóan, hogy legalább 10 alkalmazottja szexuális bűncselekményeket követett el gyermekekkel. A dokumentumok szerint azonban mindössze egy embert vádoltak meg a bűncselekmény miatt, míg a többi ügyet „házon belül" intézték el.

A BuzzFeed News 2004 és 2019 közötti dokumentumokat perelt ki a szolgálattól. A több száz belső jelentés megszerzésének folyamata több mint tíz évig tartott. A dokumentumok szerint a CIA tíz alkalmazottja közül az egyik

helytelen szexuális tevékenységet folytatott egy azonosítatlan kétéves lánnyal

, és beismerte, hogy „két alkalommal" szexuális kapcsolatot létesített egy hatévessel.
Egy másik alkalmazott állítólag olyan szexuális tartalmú videókat vásárolt fiatal lányokról, amelyeket az áldozatok anyja rögzített – ez a lemondásához vezetett, de vádemelés nem történt.

Egy harmadik CIA-alkalmazottat elkaptak, amikor megpróbált összehozni egy szexuális együttlétet egy gyerekkel, akiről kiderült, hogy valójában FBI-ügynök.

Az egyetlen CIA-alkalmazott ellen, akit ténylegesen gyerekkorúakkal elkövetett szexuális bűncselekményekért vádoltak meg, mindössze minősített anyagokkal való helytelen kezelés miatt indult nyomozás.

Egy meg nem nevezett egykori tisztviselő azt mondta a BuzzFeednek, hogy a CIA szívesebben kezeli az incidenseket házon belül, mert az alkalmazottak, akiket bűncselekmény elkövetésével vádolnak, „véletlenül is kénytelenek lehetnek felfedni a forrásaikat és módszereiket".

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések