A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karl Marxszal nyomulnak a német szociáldemokraták Budapesten


A Friedrich-Ebert-Stiftungnak, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) alapítványának többek között Budapesten van irodája. 

Az itt dolgozóknak az a feladatuk, hogy terjesszék a „felsőbbrendű” baloldali és radikális baloldali eszméket az „elmaradott, mucsai” Keleten. 

Az utóbbi hónapokban főleg az LMBTQ-propaganda volt terítéken, de a közösségi oldalukon közzétett egyik fotó szerint már mindent reklámoznak a klímasztrájktól az előválasztásig - írja a Kontra.

„Egyre gyakrabban jelennek meg társadalomkritikus matricák különböző közterületeken, utcákon, épületeken, amely eszközzel kifejezetten sokszor élünk mi, fiatalok, amely egyszerre jelzi az összetartozást és a figyelemfelhívást” – dicsekedtek posztjukban.

Csakhogy elsőre ránézésre is feltűnő, hogy a matricarengetegben ott virít Karl Marx is. „Mondtam, igazam volt a kapitalizmussal kapcsolatban” – olvasható a felirat a német kommunista filozófus arcképe alatt.

A matricagyűjteményből nem maradhatott ki Jámbor András mozgalma sem, aminek a neve Szikra. Esetleg, ha valaki nem tudná: ugyanígy hívták a Lenin által alapított kommunista propagandalapot is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések