A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

HVG: Fideszes körök magánnyomozókat bíznak meg ellenzéki politikusok megfigyelésével

Itt van a legújabb picsogásuk.

A kormányoldal nincs rászorulva arra, hogy ellenzéki politikusok ellen az állami titkosszolgálatokat vesse be kompromittáló információk gyűjtésére - írja a független, objektív HVG.

A fizetős cikkben azt írják Dezső Andrásék: tudnak olyan, ma már a magánnyomozói piacon tevékenykedő egykori titkosszolgákról, akik fideszes körökből az előválasztáson győztes politikusok feltérképezésére kaptak megbízást.

Ilyenkor a célszemélyről a tudta nélkül készül egy úgynevezett operatív környezettanulmány. A magánnyomozók úgy szereznek információt az illető környezetétől, hogy az adatszolgáltatóknak fogalmuk sincs arról, miben segédkeznek.

A munka során nemcsak a célszemélyről, de annak családtagjairól is kiderülhetnek olyan információk, amelyeket egy politikai kampányban fel lehet használni a célszemély lejáratására, írják. Egy alaposan elkészített operatív környezettanulmánnyal sokszor jobban fel lehet térképezni valakinek a magánéletét, mint ha a telefonját hallgatnák le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések