A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A BBC szerint a legbefolyásosabb nők között ott a helye a transzneműeknek is


Mióta a Times magazin az év nőjének egy férfit választott meg, a feministák és az LMBTQ-lobbi között egyre nő a feszültség. Az eseten nem enyhített, hogy az elfogadás jegyében engedélyezték, hogy férfinak született sportolók nőket verjenek különféle küzdősportokban, de a tolerancia élharcosai, a BBC munkatársai nem álltak le, és a száz inspiráló és befolyásos nőt felvonultató listájukon helyet adtak “transzszemélyeknek is”. Az eset érthető felháborodást keltett.


Részlehajlással vádolják a BBC-t, amiért a 2021-es száz „inspiráló és befolyásos” nőt tartalmazó listájára transznemű személyeket vett fel. A brit közszolgálati csatorna „100 Women” (100 Nő) nevezetű projektje a műsorszolgáltató saját szavaival élve „évente száz befolyásos és inspiráló nőt nevez meg világszerte”. Ezért rendkívül ellentmondásos az a döntés, hogy számos, biológiailag hímnemű transz személyt felvettek a listára, és egyesek szerint a BBC „állást” foglal egy folyamatban lévő vitában.

Azzal, hogy a transznőket felvettek a nők listájára, a BBC állást foglal egy vitatott kérdésben. Mert nem mindenki fogadja el, hogy aki férfinak születik, abból nő lehet

– idézi a 888.hu a Telegraph korábbi politikai szerkesztője, James Kirkup a The Spectator-ben megjelent nyilatkozatát. Mások azonban sokkal keményebben fogalmaztak. Sonia Poulton, újságíró egyenesen azzal vádolta a BBC-t, hogy férfiakat vett fel a nők közé.



A BBC készített egy listát 2021 száz leginspirálóbb és legbefolyásosabb nőjéről, és férfiakat is feltett rá. Ez összefoglalja a BBC hozzáállását a valósághoz. Sohasem egyenes és gyakran megtévesztő – írta az újságírónő.

Forrás: PS, 888

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések