A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Külföldi ügynöknek minősítettek Oroszországban egy LMBTQ-jogvédő csoportot és több ügyvédet


A Russian LGBT Network 2006 óta tevékenykedik és 17 irodája van országszerte.


Külföldi ügynöknek minősítették az orosz hatóságok a Russian LGBT Network nevű jogvédő csoportot és több ügyvédet. A Russian LGBT Network 2006 óta tevékenykedik és 17 irodája van országszerte. A szervezet munkájának egyik fő fókusza, hogy

megmentse a homoszexuális embereket Csecsenföldön a helyi hatóságok egyre inkább elharapódzó erőszakos támadásaitól

– írta az AP hírügynökség.

Ivan Pavlov ügyvéd és négy volt kollégája szintén rákerült a külföldi ügynökök listájára hétfő este. Ők annak a Team 29 nevű jogász- és újságírószervezetnek voltak egykor a tagjai, amely hazaárulási, kémkedési és információszabadsággal kapcsolatos ügyekkel foglalkozott. A Team 29, üldöztetéstől tartva idén beszüntette működését - idézte fel az amerikai hírügynökség.

Pavlov ellen, aki egy hazaárulással vádolt újságíró ügyvédje volt, az orosz hatóságok nyomozást indítottak, azzal vádolva őt, hogy egy rendőrségi vizsgálathoz kapcsolódó információkat tett közzé. Pavlov időközben elhagyta Oroszországot, és Georgiában telepedett le az AP szerint. Az utóbbi hónapokban az orosz kormány számos független médiumot, újságírókat és jogvédő csoportokat minősített külföldi ügynöknek – emlékeztetett a hírügynökség, hozzátéve, hogy ezek közül legalább kettő fel is hagyott addigi tevékenységével, attól tartva, hogy ellenkező esetben további szankcióknak lenne kitéve.

Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések