A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dobrev: A Fidesz megöli az emberek, közösségek lelkét is

Gyurcsány felesége ma is kiakadt.

Történt ugyanis, hogy a nyár folyamán önkéntesek festették ki a kőszegi Egészségház gyermekorvosi rendelőjének falait, Básthy Béla polgármester szerint „az önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében, ahol az ingatlanért felelős vezetők jóváhagyása és a velük való egyeztetés nélkül végeztek dekorációs munkálatokat."

Értékelése szerint az önkéntesek tevékenysége „a szükséges engedélyek hiányában történt", ezért rendőrségi feljelentés is felmerült az ügyben, ám ettől a lépéstől egyelőre eltekintenek.

 A jogsértés kivizsgálása, az esetleges dolgozói mulasztás feltárása érdekében az intézményen belül rendeltem el vizsgálatot"

– számolt be még augusztusban a polgármester.

Az Ugytudjuk.hu érdeklődésére most Básthy Béla azt válaszolta: az ügy lezárult, az intézmény vezetője figyelmeztetésben részesített egy munkavállalót.


„A Kőszegi Szociális Gondozási Központ belső vizsgálata során megerősítésre került az, hogy a védőnői szolgálat egyik dolgozója működött közre a festés előkészületeiben, illetve ő adta át a helyiséget is. A munkálatokról előzetes egyeztetés sem az intézményvezetővel, sem a fenntartóval nem történt. Az érintett védőnő vállalta a felelősséget, elismerte, hogy ágdongolatlan cselekedet volt ez részéről és szándékosan nem szeretett volna megtéveszteni senkit sem. Mindezek alapján az intézmény vezetője figyelmezetében részesítette a munkavállalót" – áll a közleményben.

„Bizonyára sokan emlékeztek arra az abszurd botrányra, amikor nyáron a kőszegi, fideszes polgármester kis híján rendőrségi ügyet csinált abból, hogy önkéntesek kifestették a helyi gyermekorvosi rendelőt. Ennek a kezdetben szívmelengető történetnek egészen groteszk vége lett, egy helyi védőnő ugyanis munkáltatói figyelmeztetést kapott emiatt.

Igazán hátborzongató az eset, mert azt üzeni, hogy ma Magyarországon senki ne merjen kezdeményezni, tenni a közösségéért, anélkül, hogy valamilyen hatalmasságtól engedélyt kapott volna rá. Rémes azzal szembesülni, hogy az ilyen hatalmi játszmákkal, hogyan öli meg az emberek, közösségek lelkét a Fidesz."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések